Vinnar-workshop Guldkikaren 2016

2016-05-23
07.30-09-00
Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm
Hitta hit
Välkommen på MPI:s frukostmöte den 23 maj och ta del av det vinnande bidraget i Guldkikaren 2016. Årets spanare Jörgen Dyssvold utvecklar sin prognos över framtidens möten.
Anmäl dig genom att maila till frukost@guldkikaren.se, det går även bra att anmäla kollegor. Kostnadsfritt. 

Årets mötespaning 2016: Platser och deras påverkan på prestation

Var vi arbetar oavsett om det är enskilt eller i grupp har större påverkan på utfallet än forskarna tidigare har trott. Miljö och sammanhang har visat sig kunna öka prestation, kvalitet, arbetsglädje, kreativitet och välmående med så mycket som 50%.

Jörgen Dyssvold har precis lanserat Bentigo, en tjänst som erbjuder tillfälliga jobb- och mötesplatser i inspirerande miljöer. Inför det ägnade han ett par år åt att läsa det mesta som publicerats kring hur platser, miljöer och sammanhang påverkar människors prestation och intervjua en lång rad experter.

Det har i sin tur resulterat i en modell som han kallar ”arbetets kontext” och som omfattar fem temaområden: platser, tid, människor, verktyg och insikter. Jörgen kommer i den här presentationen att fokusera främst på ”platser” men också kort beröra de andra fyra. Han kommer också dela med sig av några konkreta tips på förändringar i jobb- och mötesmiljöer som kan ge direkt resultat.

Jörgen Dyssvold är mötesproducent, strateg och mötesdesigner med över 10 års erfarenhet av att planera, designa, leda och producera möten, bl a nära tre år inom Regeringskansliet. Han driver idag mötesbyrån Herr Omar, platsförmedlingstjänsten Bentigo och sitter som styrelseordförande för TEDxStockholm bland mycket annat. Hans främsta intressen är människor, matlagning och löpning.

Visste du att?

Vi är som mest kreativa i duschen och i sängen strax innan vi ska sova. Trots det är det få om ens några arbetsgivare som ger medarbetare lön för att ta många och långa duschar eller för att ligga och filosofera…