2014 - Hästens år!

En god fortsättning på det nya året!
Ett år som kommer präglas av glädje, humor och fest – om man får tro det kinesiska horoskopet.
2014 - Hästens år!
Året 2014 är ju Hästens år och enligt mina eftersökningar på google kommer året präglas av just glädje, humor och fest. Och det är ju inte så dåligt - eller hur?
 
Hos kineserna symboliserar Hästens år det ädla och eleganta men även snabbhet och uthållighet. Vidare säger man att vi kommer ha lättare att anpassa oss och framåtskridandet kommer i första hand ske genom att ta chanser. Inte så mycket funderingar utan mer av att skrida till handling. Många nya projekt startas i optimistisk anda under året och stämningen är i allmänhet god. Naturligtvis måste vi räkna med ett och annat bakslag, och kanske till och med allvarliga konflikter, men de är av övergående natur och bidrar ofta ändå till en positiv utveckling.

Jag tycker det låter som vi har ett bra år framför oss! Och varför inte starta året med att delta i en eller flera av Mötesindustriveckans programpunkter. Den 20-24 januari pågår veckan på Stockholmsmässan.

Politiska forumet - Mötesindustrins Tillväxtdag
En dag som sätter fokus på vad som sker i Sverige just nu. Här förs samtal om hur vi ska få fler att använda möten som ett strategiskt verktyg – d.v.s. hur vi får Sverige att växa som mötesland. Politiker, tjänstemän, leverantörer, forskare och andra träffas för att ta nästa steg. Mer information och anmälan här


Next Generation Meetings den 23 januari
Det är dag fylld med inspiration och erfarenhetsutbyten för att bygga framtiden möten. Det är också en dag som du inte får missa om du är en del av mötes – och eventindustrin i Sverige! Anmälan och mer information www.ngm14.se eller www.motesindustriveckan.se


Mötesindustrifesten 23 januari
Ett tillfälle att träffa branschkollegor och ha en trevlig kväll där vi också uppmärksammar framträdande personer och organisationer genom utdelning av bl.a Mötesindustrins Stora Pris. Vi startar kl. 20 på Café Opera. Anmäl dig idag! 


Sen vill jag även påminna om att MPI Sweden kommer medverka med egen monter på Möten & Events Öresund, MalmöMässan den 29-30 januari, Konfex & Events Göteborg, Eriksbergshallen 5-6 februari samt Möten & Events Stockholm, Kistamässan 19-20 februari. Syftet är att berätta för besökarna om MPI och värdet av ett medlemskap. Kom och hälsa på!

Under mässan i Malmö arrangerar Event in Skåne en nätverksträff den 29 januari mellan 9-11 där vi passar på och presenterar MPIs nystart i Skåne. Vi MPI medlemmar är välkomna om vi så önskar. Anmäl dig här 

I Göteborg den 6 februari arrangerar vi i samarbete med Marknadsföreningen i Göteborg seminariet ”Framgångsrika events” med Barbara Jamison från London & Partners som berättar om framgångar och lärdomar. Missa inte det om ni är där. Se Konfex & Events hemsida. 

Ytterligare ett tips är att lyssna till Joe Goldblatt, professor i event management den 22 januari. Det är ett unikt tillfälle att lyssna på en av de främsta inom Event och Hospitality i världen och jag rekommenderar alla starkt att komma och lyssna. Det han har att berätta kommer vara lönsamt att känna till för framtidens affärer. Mer information hittar du här. 

Som ser ut kommer det nya året starta med en rasande fart för MPI Sweden. Och för att återknyta till Hästens år – du vet väl att det bästa råd du kan få kommer direkt från Hästens mun, det vill säga från en säker och pålitlig källa.
Jag hoppas vi ses inom kort!

Hälsningar
Kristina Landeström och styrelsen MPI Sweden