Vinnare Årets mötesspaning

MPI Sweden delade den 20 januari ut det nystiftade priset Guldkikaren för årets mötesspaning. Thomas de Ming, lärdesigner och tanketränare, fick priset för sin spaning om framtidens möten och så kallade smartrooms. Priset delades ut under mässan Möten & Events på Kistamässan i Stockholm.
Vinnare Årets mötesspaning
Thomas de Ming driver bland annat företaget Ming Company och presenterade sin spaning som rör begreppet ”smartrooms”. Smartrooms handlar om att förändra den klassiska mötesritualen och att förbättra förmågan att tänka tillsammans. Att jobba med tankeförstärkning och till exempel ställa frågan ”hur ska vi kunna koncentrera oss bäst?” i stället för ”var ska vi sitta?”.

– Det känns överraskande att få priset, jag trodde att mitt budskap var för kärvt! Men jag tror att jag lyckades presentera min spaning med hjärta. Mitt symboliska begrepp ”smartrooms” kommer att förändra mötesindustrin lika mycket som smartphones förändrade telefonibranschen , säger Thomas de Ming.

Besökarna på Möten & Events fick rösta fram vinnaren bland ett antal nominerade. Den svenska grenen av Meeting Professionals International, som är ett av världens största nätverk för mötesindustrin, delade ut priset.

Möten & Events är Nordens största och mest innehållsrika mötes- och eventmässa. Inför årets upplaga kompletterades mässan med fokusområden inom eventproduktion och affärsresor. Möten & Events arrangerades parallellt med Personal & Chef den 19-20 februari på Kistamässan i Stockholm. 

Läs Thomas blogg här.